URUGVAJAC U KOLEDŽU!

Mauro Toncopi iz Montevidea već neko vreme boravi i trenira kod nas u Koledžu, te smo ovu priliku iskoristili da sa njim popricamo o razlozima dolaska u Srbiju, utiscima koje je za ovo vreme stekao i planovima za budućnost.

Mauro, možeš li nam reći  koliko dugo treniraš košarku i koliko je košarka važna u tvom životu?

Treniram od svoje desete godine. Košarku sam počeo da treniram u klubu Lagomar. U tom klubu sam ostao 12 godina da bih 2016. godine prešao u klub Nautico. Košarka je moje profesionalno životno opredeljenje i zauzima vrlo važno mesto u mom životu. Kako bih povećao kvalitet treninga od 2014. godine sam počeo da treniram i individualno pri čemu su u rad uključeni i psiholog  i nutricionista.

Koji je bio osnovni razlog zbog koga si odabrao  da treniranje nastaviš baš u Beogradu u okviru našeg sistema?

Odlučio sam da dođem u Beograd zato što odavde neprekidno izlaze kvalitetni igrači, istaknuti između ostalog po svojoj odličnoj tehnici, a to je aspekt na koji se obraća malo pažnje u Urugvaju.

Kakvi su ti utisci do sada, da li si zadovoljan treninzima ?

Prezadovoljan sam radom ovde u Koledžu. Treninzi su visokog inteziteta što je jako dobro, a ono što mi je posebno važno jeste to što se veliki značaj pridaje individualnoj tehnici. Treneri su sjajni, a organizacija rada na visokom nivou. Veoma mi je prijatno na treninzima i nameram da nastavim sa učenjem svakog dana zarad ostvarivanja uspeha u profesionalnoj košarci.

Hvala na izdvojenom vremenu i želimo ti puno sreće u budućoj košarkaškoj karijeri.