TEODOR MIRČEVSKI – UČENIK NAŠE ŠKOLE

U našoj školi, osim košarkaša, školuju se i učenici koji se bave drugim sportovima. Ovom prilikom pričali smo sa Teodorom Mirčevskim, učenikom drugog razreda koji trenira fudbal.

Koliko dugo treniraš fudbal i koliko si zadovoljan treninzima u klubu?

Aktivno treniram fudbal već osam godina. Imam veoma poželjne uslove za treniranje, jer je atmosfera u klubu  prijateljska, tim odličan, a treninzi su vrlo stručni i profesionalni.

Kako si saznao za našu školu i zbog čega si odlućio da je upišeš?

Prijatelj iz Makedonije, koji je godinu dana stariji od mene,  upisao je ovu školu i preneo mi je najpopozitivnije utiske o njoj. Detaljnije infomacije o školi su moji rodetelji saznali i preko internet web stranice ove škole. Moja škola, za razliku od ostalih, pruža mogućnost usklađivanja  rasporeda časova i rasporeda treninga, a time svakom sportisti omogućava da se maksimalno posvetim  svojim sportskim obavezama, pri čemu nastava ne trpi. Moram da istaknem stručan i savremen pristup nastavi, kao  i prijateljski  odnos koji imaju naši profesori prema nama.

Da li uspevaš da uskladiš školske i sportske obaveze?

Nije teško da se usklade školske i sportske obaveze, s obzirom na to da škola upravo to i omogućava. Mislim da je to velika prednost ove škole. Ima perioda u godini, posebno pred tromesečje i kraj polugodišta,  kada je potrebno više vremena posvetiti učenju, zbog izrade testova i usmenih provera znanja.

Koji su ti planovi za budućnost?

Moji kraktoročni planovi uglavnom podrazumevaju da se  maksimalno posvetim svom  sportskom razvoju i da dam sve od sebe da usaglasim školske i ostale svakodnevne obaveze. Dugoročno, verujem da ću da postanem dobar fudbaler i ostvarim svoj san o  uspešnoj  fudbalskoj karijeri.