POSVEĆENIM RADOM DO USPEHA

Imali smo priliku da razgovaramo sa našim učenikom Nikolom Šaranovićem,  uspešnim igračem KK FMP Meridijan. On je bio veoma raspoložen da nam otkrije kako izgleda život profesionalnog sportiste i da nam prenese deo svog iskustva.

  1. Koliko dugo se baviš košarkom i kako si zavoleo ovaj sport?

Košarkom se bavim već jedanaest godina i zavoleo sam je jer sam išao zajedno da drugovima na treninge.

  1. Da li si imao nekog sportskog uzora?

Imao sam mnoge sportske uzore, najviše mi se svidelo kako igraju: Alen Iverson i Denis Rodman.

  1. Kako izgleda tvoj dan? Imaš li slobodnog vremena i kako ga provodiš?

Moj dan počinje u 8 ujutru, kada se budim za jutarnji trening, koji traje dva, do dva i po sata, ali uvek ostanem malo duže i šutiram sve dok ne uđe neka druga ekipa u salu. Posle treninga se istegnem, istuširam i  odlazim u školu kako bih  obavio konsultacije sa nastavnicima. Potom odlazim na ručak u hotel. Nakon toga vreme uglavnom posvećujem učenju i  odmoru. Popodnevni trening počinje u 17:30 I traje dva i po sata.  Kući stignem oko 21:00 , ostavim stvari i izađem negde sa devojkom. Kući sam do 23:00 i do 23:30 sam uveliko u krevetu.

  1. Kako održavaš fokus kada na terenu ne ide sve po planu?

Ne dozvoljavam sebi da izgubim fokus i koncentraciju u tim momentima, već pokušavam da svu nervozu i negativnu energiju prebacim u pozitivnu i pomognem timu najbolje što mogu.

  1. Koje su sve osobine važne za uspešnog sportistu?

Najbitnije osobine su: upornost, istrajnost, srčanost, posvećenost, samouverenost, želja da u svakom trenutku daš svoj maksimum, kako na utakmici, tako i na treninzima.

  1. Imaš li neki savet za naše učenike?

Ako žele da budu uspešni sportisti, moraju da shvate da bez velikog rada, truda, posvećenosti i vere u sebe, ne mogu da uspeju.