MLADI BRAZILSKI KOŠARKAŠ U NAŠOJ ŠKOLI

U okviru projekta BASQUET DE EUROPE košarkaši iz svih delova Brazila su bili gosti naše škole u januaru 2020. godine, a među njima i mladi košarkaš Samuel Moraes de Queiroz koji je nakon 7 dana upoznavanja sa načinom rada u našoj školi i uslovima koje nudimo mladim košarkašima za napredak, odlučio da se vrati u Beograd i provede dva meseca u našoj školi u cilju razvoja  košarkaških potencijala i veština. Ovom prilikom postavili smo mu nekoliko pitanja kako bi saznali da li je zadovoljan dosadašnjim boravkom u našoj školi I da li smo ispunili njegova očekivanja.

P: Šta je to što je najviše uticalo da doneseš odluku da se vratiš u Beograd i provedes u našoj školi dva meseca?

O: Nakon 7 dana provedenih u Beogradu, vratio sam se kući i pričao sa ocem o svom zadovoljstvu treninzima koje sam imao u školi i uopšte vremenom koje sam proveo u Beogradu i da mi je velika želja da se vratim u Beograd, jer sam mislio da ću na taj način moći da se razvijam košarkaški. Vrlo brzo smo se dogovorili, pozvali direktora i eto došao sam.

P: Da li smo za sada ispuniili tvoja očekivanja? Kako si zadovoljan školom i treninzima?

O: Prezadovoljan sam. Mislim da je ovo pravo mesto za mene. Treninzi su mnogo intezivniji od onih koje sam imao u Brazilu i ovde treniram dva puta dnevno, dok sam u Brazilu trenirao samo jednom dnevno. Osećam da svakog dana napredujem košarkaški, da sam bolji u svakom segmentu igre I jako sam srećan zbog toga. Nastava mi je zanimljiva, najviše mi se dopadaju časovi engleskog i istorije, ali rekao bih da mi je engleski omiljeni predmet i to je dobro, jer treba još mnogo toga da naučim.

P: Da li imaš neke primedbe na rad u našoj školi i da li bi je preporučio drugim mladim košarkašima?

O: Nemam nikakve primedbe. Ja sam prezadovoljan ovde. Treninzi su intezivniji i bolje osmisljeni  i zaista je ovo pravo mesto za mladog košarkaša koji želi da u jednom dobro organizovanom sistemu razvija svoje košarkaške veštine. Za mene je ova škola ispunjene mojih košarkaških snova.