IZ LONDONA U KOLEDŽ

Kako si saznala za našu školu i kako si odlučila da dođeš u Srbiju i započneš školovanje u Prvoj sportskoj košarkaškoj gimnazija koledžu –Beograd?

Školu mi je preporučio prijatelj koji je pohađao košarkaški kamp Crvene zvezde u Engleskoj. Prvobitno sam imala želju da dođem samo na letnji kamp, ali kada sam saznala više o školi  i programu ženske košarke u Crvenoj zvezdi, pomislila sam da bih mogla da upišem školu. Odlučila sam da dođem u Srbiju i pohađam Prvu sportsku košarkašku gimnaziju koledž – Beograd zbog toga što sam smatrala da će mi to biti prilika za napredak u košarci, a da ću ujedno moći da postignem dobre rezultate i u školi.  Osim toga, želela sam da igram protiv igračica iz drugih evropskih zemalja, jer sam znala da ću igrati na višem nivou nego što imam priliku u Velikoj Britaniji.

Kakvi su ti utisci, da li su ti ispunjena očekivanja?

Košarka je sjajna kao što sam i očekivala da će biti. Tim u kome igram i treneri su sjajni, timski duh se oseća na terenu. Ideja povezivanja škole i sporta je zaista odlična i ja sam se tu dobro snašla uprkos tome što se školski sistem razlikuje od onog u Velikoj Britaniji.

Kako procenjuješ svoj napredak u košarci?

Definitivno sam mnogo napredovala od septembra, čak mogu da kažem da je ovo bilo 7 najefektivnijih meseci od kako sam počela da treniram 2009. godine.  Verujem da je sve to posledica odličnog treninga, jače konkurencije i boljih utakmica.  To što sam mlađa od svih u svom timu, znači da je većina tima bolja, starija i jača od mene i konkurencija je veća.

Da li imaš nekih poteškoća u usklađivanju školskih i sportskih obaveza ?

U poređenju sa situacijom koju sam imala u Engleskoj, usklađivanje školskih i sportskih obaveza je postalo manje stresno, pre svega zbog toga što zbog dobre organizacije imam više vremena da uradim domaće zadatke i da se spremim za odgovaranje. Košarkaške obaveze mi tokom vikenda ne ostavljaju mnogo slobodnog vremena, ali zato tokom nedelje mogu sve da postignem i da mi ostane i slobodnog vremena.