BRONZANI ORLIĆI – MOMCI ZA VELIKA DELA

Lazar Živanović i Lazar Vasić, košarkaški reprezentativci i učenici trećeg i drugog razreda naše škole, postigli su zavidan uspeh na kadetskom prvenstvu Evrope u Baru. Osvojili su treće mesto i bronzanu medalju.

Tim povodom smo razgovarali sa Lazarom Živanovićem o značaju ovog takmičenja, o njihovim utiscima, kao i njihovim prvim košarkaškim koracima.

  1. Kada si počeo da se ozbiljnije baviš košarkom?

Košarku sam počeo da treniram u svojoj osnovnoj školi, sa 6 godina, kada sam krenuo u prvi razred. Do 10 godine sve je to bilo sam igranje i razonoda, ali sam tada odlučio da je košarka nešto što me ispunjava i da time želim da nastavim ozbiljno da se bavim.

  1. Sa kojim ekipama ste se susreli na svom putu do bronzane medalje?

Turnir smo otvorili pobedom protiv dobre selekcije Litvanije, zatim smo igrali protiv Izraela, protiv selekcije Hrvatske igrali smo I dva puta protiv selekcija Nemačke, Španije i Crne Gore.

  1. Koji su tvoji utisci sa ovog takmičenja?

Lazar Vasić i ja učestvovali smo i prošle godine na kadetskom prvenstvu Evrope, tada kao najmlađi, bili smo deo ekipe koja nije ostvarila zapažen rezultat. Ove godine utisci su dosta drugačiji. Veoma smo srećni što smo na pravi način predstavljali našu zemlju i što smo izdržali veliki teret i pritisak koji sa sobom nosi dres Srbije. Ostvarili smo glavni cilj, plasman na svetsko prvenstvo U17 koje se održava u Argentini sledeće godine. Svaki dan proveden sa ostalih deset momaka i sjajnim stručnim štabom bio nam je pravo zadovoljstvo i sa nestrpljenjem čekamo da opet obučemo nacionalni dres.